Het onderzoek in 8 tweets

For English readers, translation can be found here.

Kortgeleden heb ik via twitter (@woutervj) een bondige beschrijving van het onderzoek naar modeltekenen gepubliceerd. Mijn doel was in zo weinig mogelijk tweets de essentie van het onderzoek uit de doeken te doen. Het werden er acht:

  1. Als je een ingewikkeld probleem aanpakt, zoals hoe het zonnestelsel in elkaar zit aanpakt helpt het om een tekening te maken.
  2. Het kan nog beter helpen als je tekening kan laten zien hoe de planeten ten opzichte van elkaar bewegen.
  3. Zo zie je hoe je ideeën gevolgen hebben in een systeem. Je maakt zo  een model. Modellen zijn een belangrijk instrument in de wetenschap.
  4. Het weer, de economie, elementaire deeltjes, ecologie. Wetenschappers maken overal modellen van om dingen beter te begrijpen.
  5. Wij maken een programma dat automatisch herkent wat je tekent, de objecten tot leven laat komen en dus een model van je tekening maakt.
  6. De gebruiker moet wel aangeven wat de objecten doen: bewegen, zich vermenigvuldigen, enz.  We zoeken uit hoe dat eenvoudig kan.
  7. We hopen kinderen en volwassenen hiermee kennis te laten maken met de rol van modellen en ze beter te laten leren over natuurwetenschap.
  8. Kinderen vinden het geweldig. Door veel uit te proberen en te onderzoeken wat kinderen leren maken we de software steeds beter.


 

About Wouter

Professor of Dynamical Modeling in Education. In my work I try to create technology that is creative and fun to work with.
This entry was posted in simquest, simsketch, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>